torsdag 15 april 2010

Hej halla!

Livet leker har i krabi! I forrgar var vi pa en battur ut till james bond oarna, dar " the man with the golden gun " spelades in, for vaaalidgt manga ar sen. Det var kanon fint dar ute, men dessvarre mycket folk da aven thailandarna ar lediga nu pga av deras nyar ( songkran). Vi fortsatte sedan till den flytande staden ( floating village), dar alla hus, affarer, restauranger stod pa palar i vattnet. Riktigt haftigt faktiskt, ganska mysigt att bo sadar pa havet :P Fast dessvarre ar " staden" ganska kord om det kommer en tsunami. Vet inte hur dne klarade sig forsta gangen :S Dom berattade iallafall att det var indonesier som kom till thailand, till en borjan tre familjer som bodde i sma hus i havet, och att det nu vaxt och idag bor dte over tusen manniskor dar.
Vi fortsatte sedan till ett tempel, monkey temple. Dar fick man se stora buddha statyer, men det roligaste var helt klart alla vilda apor utanfor! Sr sa trott pa att se apor i kedjor som idiotiska thailandare gick runt med pa koh samui, och ville att turister skulle ta kort med dom sa dom tjanade lite pengar.. Sa dte var kul att se riktiga vilda apor. Guiden sa att dom var vanliga men det forsta vi ser ar en apa som visar tanderna at en turist som gick for nara, haha.. Sag ganska kul ut :P
Det andra roliga vid monkey temple var nar marcus som hela tiden ska vara overallt, klattrade upp i en grotta i templet ( templet var i en grotta) som var ganska brant!! Sen nar han ska ga ned sa sma springer han lite hysteriskt, och ratt vad det ramlar han baklanges ( pga av allt grus som ar under) och glider ned, kan saga att alla turister stannade upp och kolla vad det var som lat :P Kristin hade skrattat ihjal sig iallafall!
sen fortsatte vi mot ett vattenfall, som inte var sa mycket vattenfall for att det har inte regnat tillrackligt pa valdigt lange. Men jag och marcus och nagra fa till ( vi var totalt 30 i var grupp)klev ned i det iskalla vattnet och stallde oss under vattnet som forsade ned! Det var riktigt harligt nar man inte badat pa hela dagen :)

Imorgon ska vi aka till flera kanda oar har omkring som ska vara jatte fina! En hel dag bland en massa fina oar kan inte bli annat an harligt! :) Blandannat ska vi till filmen "the beach" on.
Nu ska vi ga ut och kaka! :) Hejsvejs!

1 kommentar:

Kristin sa...

hahaha, jag kan verkligen se det framför mig hur han ramlar och glider ner helt hysteriskt.. haha, å nu fick jag mig ett gott skratt trots att jag inte ens såg det!